Binnenwereld en buitenwereld

Binnenwereld en buitenwereld…….dat was wel mijn thema voor 2017. En dan voornamelijk om die twee in balans te krijgen en te houden.

Bijna 51 jaar geleden geboren, als kind opgegroeid in Twente, katholiek, maar niet geraakt door “de kerkgang”.. altijd zoekende naar meer… Volgens verwachtingen mijn volwassen pad opgegaan, maar de materiële wereld bracht me steeds verder van mezelf.

Van 1999-2004 volgde ik de opleiding Genezend Tekenen in Zutphen. Dat was al een eerste stap op mijn eigen pad.

2012 was het jaar van verliezen; mijn baan was boventallig verklaard, mijn moeder stierf en ik stopte mijn relatie/huwelijk na 30 jaar.

Intuïtief schilderend onderzocht ik dit proces dat daarop volgde. Het schilderen bracht mij zoveel inzichten, troost en blijdschap!

Intuïtief schilderen bracht mij tot beelden van Maria, later Maria Magdalena, Jezus, engelen, archetypes en (deel)aspecten van mezelf. Zo leerzaam! Maar ik wilde meer, antwoorden en weetmomenten…

Op Facebook las ik over de spirituele reis van Anne Asbreuk naar Katharenland. Ja! daar wil ik naar toe. Geen idee waarom, want ik wist niets van de katharen.

De reis naar het tweede Heilige Land maakte ik eind augustus van dit jaar. Ik had geweldige ervaringen daar, voelde me gelukkig, geliefd, en zo vredig. Een onvergetelijke reis..

“Meisje van het veld sept 2017”

Ik kwam terug en voelde me raar, niet meer passend. En het fijne gevoel verdween steeds verder naar de achtergrond, opgeslokt door aardse uitdagingen. Ik voelde me wegglijden in een gebied waarin ik niet meer kan zijn.. Ik heb veel te vertellen, maar mijn woorden pasten niet meer en het schilderen brengt me verder…op zoek naar balans..

Aan de ene kant is er dus de behoefte aan verstilling, verdieping, het vervolg van de reis naar binnen.

Aan de andere kant lijkt de wereld te lonken om naar buiten te treden. In juni volgde ik bij Bertus Jan Meijer in Zenderen het Weekend Oerschilderen. Daar werd al snel duidelijk dat ik een directe toegang heb tot innerlijke, authentieke beelden en die kan vormgeven. Maar die stap verder… De stap naar het neerzetten van die vorm in de buitenwereld… Ik hoor de laatste tijd veel het woord Manifesteren. En dat betekent zoiets als openbaren, aan het licht brengen (van het Latijnse: Manifestare). En duidt ten eerste op een visie, een intentie of een inspiratie die naar buiten gebracht wil worden. Ten tweede duidt het op het proces van manifesteren zelf. Op welke wijze doen we het, beleven we het en stralen we het uit? (Uit het boek De diepe vreugde van manifestatie – Loucas van den Berg). En dat laatste is wat deze stap vraagt. In deze huidige tijd waarin bijna alles via de digitale snelweg gaat en de technologieën niet bij te houden zijn, is manifesteren een kunde die veel van mij vraagt. Zeker en niet in de laatste plaats ook een andere manier van kijken, waarderen en investeren. En als het daar tijd voor is, komen ook de mensen en middelen hiervoor in je leven. Zo ook bij mij. Het voelt als een frisse wind die me mee voert naar een nieuwe belevingswereld.. Ik ga 2018 opgetogen en met een open blik tegemoet !

Liefs Diane

 

← Back