Een nieuw begin

Na maanden voorbereiding is het dan zover: mijn nieuwe website is online!

De lancering van deze nieuwe site betekent tegelijk de introductie van mijn “hernieuwde” praktijk.

Waar ik me de laatste jaren vooral richtte op kunstzinnige groepen, een kinderatelier en individuele cliënten, wordt het nu tijd een meer gespecialiseerde weg in te slaan. In de afgelopen zeven jaren heb ik veel cliënten mogen begeleiden. Een tijdje heb ik voor Livio in Enschede de dienst Tekentherapie-aan-huis verzorgd. Bepakt en gezakt met teken- en schilderspullen ging ik op pad om met voornamelijk ouderen in hun eigen vertrouwde omgeving de tekentaal te laten spreken. Een zeer boeiende tijd, waar ik veel van geleerd heb. Hoe ouder hoe wijzer gaat nog altijd vaak op!

Toen ik in 2009 samen met twee vriendinnen een galerie in Losser opende kwam mijn werk als tekentherapeut op de achtergrond. Wel vond daar de geboorte van het kinderatelier plaats, waar kinderen vanaf 6 jaar naar hartelust konden tekenen en schilderen. Maar de galerie slokte teveel tijd op en ik ging mijn eigen therapiewerk missen. Met pijn in m’n hart besloot ik de galerie vaarwel te zeggen. Het kinderatelier verhuisde naar mijn eigen huis, waar een serre was aangebouwd. Deze biedt voldoende ruimte voor groepen.

Inmiddels zijn we alweer twee jaar verder. Door mijn jarenlange ervaring, kennis en gebeurtenissen in mijn eigen leven is er nu een behoefte ontstaan de therapiewerkzaamheden uit te breiden en te verdiepen. Al tijdens mijn opleiding bleek mijn interesse en fascinatie voor het thema leven, afscheid nemen en het leven hierna. Vooral de werken van Elisabeth Kübler-Ross zijn voor mij een grote inspiratiebron geweest en hebben mijn visie op het leven veranderd en verrijkt. Met deze kennis, mijn eigen visie, die voortdurend wordt verhelderd en bevestigd door ontmoetingen met anderen, maar vooral door het volgen van mijn eigen innerlijke stem, wil ik de tekentaal inzetten om kinderen en volwassenen een stukje te begeleiden in hun ontwikkelingsproces.

Deze website is tot stand gekomen in prettige samenwerking met designer Dieneke Scholten van www.studiodas.nl  en tekstschrijfster Karin van Dam van www.spinnenwebteksten.nl

← Back