Scheiding

Wanneer jij en je partner gaan scheiden, krijg je vaak te maken met veel regelzaken naast emotionele zaken. Voor kinderen van ouders die gaan scheiden, verandert veel. Soms weet je niet meer hoe je om moet gaan met het veranderende gedrag van je kind. Je wilt kinderen zo goed mogelijk helpen, maar hoe doe je dat?  Wil je weten wat er speelt? Misschien kan jouw kind het niet onder woorden brengen. Laat de tekentaal spreken …

In een tekening laat het kind zien wat er (onbewust) speelt en wat belangrijk is. Een tekening kun je zien als een psychologische plattegrond met veel informatie. Door te tekenen kunnen kinderen zich op een veilige manier uiten: boosheid, blijheid en verdriet komen er uit. Ze leren deze emoties omzetten naar kracht. Zij oefenen in vaardigheden zoals opkomen voor zichzelf en het omgaan met anderen. Daarnaast is het gebruik van beelden en metaforen een creatieve hulp om iets op een andere manier uit te leggen; kinderen begrijpen beelden eerder met hun gevoel dan met hun verstand. Ik probeer kinderen ondersteuning te bieden om de nieuwe gezinssituatie beter te kunnen accepteren en er mee om te leren gaan.

Elkaar ontmoeten op papier ...

Praten via tekeningen

Ouders zijn de belangrijkste personen in het leven van een kind. Gezamenlijk tekenen is een prima aanvulling op de tekensessies van het kind. Zo leren jullie als ouder en kind elkaar op een andere manier kennen en krijg je meer inzicht in elkaars kwaliteiten en beperkingen. Je ziet al snel wat je zou kunnen veranderen om elkaar beter te begrijpen. Het versterkt de onderlinge band. Je komt in gesprek met elkaar. Een fijne manier om echt te communiceren met elkaar.

Lees meer over:
Werkwijze

 

 eigenwerk-button

← Terug