Tekencoaching

Iedereen heeft wel eens problemen: met een relatie, op het werk of thuis. Soms kom je er alleen niet meer uit. Vraag je je af hoe het verder moet? Wil je weten wie je bent en waar je staat? Tekenen is  een natuurlijke taal om gevoelens te uiten, waar geen woorden voor zijn. Als tekentherapeut kom ik via jouw tekening tot een gesprek, waarbij jouw tekening richting geeft aan een antwoord op jouw vragen en klachten. In het leven heeft iedereen wel eens vragen: over een relatie, over een conflict, het kan over van alles gaan. Of je bent verdrietig omdat een dierbaar iemand overleden is en je vraagt je af hoe je verder moet. Soms moet je keuzes maken, maar welke keuze past bij jou? Ook kinderen kunnen worstelen met vragen of emoties als boosheid, verdriet en angst. Praten helpt niet altijd, want soms lukt het niet om problemen of gevoelens te verwoorden. Tekencoaching biedt een creatieve manier om je te uiten: het geeft inzicht in jouw verleden, heden én toekomst.

Betekenis tekeningen

Tekenen is een heel natuurlijke taal: een tekening geeft veel beeldinformatie. Tekenen kunnen we allemaal. In mijn praktijk geef ik eenvoudige teken- en schilderopdrachten, waarbij het niet gaat om kunst, maar om jouw tekening. Ik lees tekeningen, leer jou kijken en begeleid jou met het verwerken en beantwoorden van jouw vragen.

De taal van beelden

Zowel bij kinderen als bij volwassenen gebeurt er tijdens het tekenen veel. Wat jij op papier zet, komt uit jouzelf, het laat zien hoe jij omgaat met emoties en gebeurtenissen in jouw leven, wat jij belangrijk vindt. Een kind tekent graag van nature, volwassenen zijn vaak meer bezig met het wel of niet goed kunnen tekenen, maar dat is niet belangrijk. Tekenen is praten met jezelf.

Lees meer over:

Werkwijze

 

 eigenwerk-button

← Back