Visie

In de tekentherapie werk ik met kleuren, symbolen, vormen, beelden en metaforen. Bij een metafoor gebruik je taal figuurlijk, bijvoorbeeld: een boom van een vent staat voor een sterke stoere man. Beelden en metaforen kunnen op een creatieve manier hulpvragen vertalen naar de werkelijke wereld. Soms is het lastig iets in woorden uit te drukken. Een beeld of een metafoor geeft extra kracht aan taal. Sprookjes zijn metaforen van het leven op aarde en bevatten wijze lessen. Tekentaal en sprookjes zijn hulpmiddelen om het innerlijke zichtbaar te maken.

De Kikkerprins

De Kikkerprins (ook wel de Kikkerkoning genoemd) is een sprookje waarin de kikker verandert in een mooie prins door de kus van de prinses. De betovering wordt verbroken. In dit sprookje zitten allerlei onderwerpen zoals het avontuur, de belofte, het wonder en de verandering van kikker tot prins. Je kunt een parallel zien tussen de verandering die je zelf doormaakt, wanneer je stappen maakt vanuit het innerlijke en steeds meer leert vertrouwen op intuïtie. Voor mij staat het sprookje van de Kikkerprins symbool voor mijn werk. Via de tekentaal help ik het onbewuste zichtbaar te maken om zo verder te komen.

Leren omgaan met

Via het tekenen nodig ik jou uit om naar jezelf te kijken middels jouw eigen beeldtaal. Verleden, heden en toekomst komen aan bod. Door te tekenen komt informatie boven vanuit jouw onbewuste, informatie waar je met denken niet bij komt. Ik help je om beelden te herkennen en te verwerken. Zo leer je omgaan met angsten, boosheid, verdriet en twijfel. Als tekentherapeut daag ik jou uit om verder te gaan vanuit jouw kracht en kwaliteit.

 

 eigenwerk-button

← Terug