Werkwijze

Ik bied verschillende programma’s aan. Allereerst heb ik een intakegesprek, wanneer het een vraag voor een kind betreft maak ik ook kennis met het kind. Samen met het kind teken ik iets, zodat het kind weet wie ik ben en dat het niet uitmaakt hoe hij/zij tekent. Alles is goed, je wordt niet afgerekend op jouw tekenprestaties.

Hulpvraag

Tijdens een intakegesprek geef je aan welke hulpvraag of klacht voor jou centraal staat. Beter leren omgaan met emoties zoals angst en verdriet, leren opkomen voor jezelf of het versterken van je zelfvertrouwen, het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen, het leren stellen van je eigen grenzen, vragen bij loopbaanplanning of relatieproblemen, het zijn voorbeelden van mogelijke hulpvragen.

Individuele tekensessies

Na het intakegesprek maak ik een voorstelbehandelplan waarin ik de hulpvraag en de thema’s benoem. Na een akkoord op dit voorstel start ik met individuele tekensesssies. Je kunt tekenen vanuit een bepaald thema of juist niet: jouw tekening, het materiaal en de techniek, alles sluit aan op jouw hulpvraag. De tekensessies worden beschreven en tussentijds besproken.

Tekenopdrachten op maat

De tekenopdrachten zijn divers, afgestemd op de hulpvraag. Ik werk met verschillende materialen zoals kleurpotloden, wasco, ecoline, pastel- en oliekrijt, verf, klei en collages. Wanneer je tekent, komt er energie vrij. Een rollenspel, een ontspanningsoefening, een verhaal  of iets uitbeelden met je lichaam, op verschillende manieren kun je voordat je gaat tekenen beelden oproepen. Denk bijvoorbeeld aan een storm, hoe het voelt wanneer je buiten wandelt in een heftige herfststorm. Daarna zetten we deze bewegingen op papier.

 

 eigenwerk-button

← Terug