Diane Boerrigter

Als kind heb ik veel getekend en geschilderd, al mijn emoties en fantasie kon ik er in kwijt. Ik heb jaren gewerkt als directiesecretaresse, zowel in het bedrijfsleven als in de gezondheidszorg. Toen ik zelf gezondheidsklachten had, was het moeilijk om de juiste hulp te krijgen. Tekenen bood mij een manier om antwoord te krijgen op vragen waar ik mee worstelde. Ik heb een opleiding gevolgd tot tekentherapeut en tekentaaldocent in Zutphen, bij het Instituut voor Klank & Vorm. Tekenen is voor mij een creatieve manier om te communiceren, tekenen biedt mij nieuwe inzichten en perspectieven in gevoelens en gebeurtenissen. In 2004 ben ik afgestudeerd.

Van tekenen tot tekentherapeut

Sinds 2004 heb ik mijn eigen praktijk. Ik werk met jong en oud, met kinderen en hun ouders én met volwassenen aan allerlei vragen, klachten en problemen. Ik geloof dat mensen veel kracht hebben om zelf hun antwoorden te vinden. Tekenen is een hulpmiddel, een ingang om het onderbewuste boven water te krijgen. Een tekening maakt duidelijk waar je krachten en kwaliteiten zitten. Ik ben geïnteresseerd in mensen: door te tekenen geven mensen aan waar zij staan in hun leven en hun ontwikkeling.

Van binnen naar buiten

Tekentherapie geeft duidelijkheid. Bijvoorbeeld wanneer je een beslissing moet nemen en je weet niet welke keuze voor jou de juiste is. Door te tekenen geef je aan waar je staat, niet alleen jouw gevoel zit in de tekening, ook allerlei feiten, dingen die gebeurd zijn en nog op één of andere manier een rol spelen in jouw leven. Een tekening geeft aan wat je bedoelt, wie je bent. Voor mij geeft het woord ontwikkelen een goede omschrijving van tekentherapie. Je bent aan het ont-wikkelen oftewel je gaat de lagen om je heen loswikkelen om te zijn wie je bent. Een tekening kun je “lezen” als een soort plattegrond; naast informatie over je verleden, vertelt het ook wat in jouw verwachting ligt en hoe je verder zou kunnen komen.

Professioneel betrokken

Na mijn opleiding ben ik lid geworden van de beroepsvereniging en door regelmatig bijscholingen te volgen blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen in mijn vak. Zo mogelijk werk ik samen met andere hulpverleners of overleg ik met collega’s. Ik maak deel uit van de Intervisiegroep Tekentaal Oost-Nederland.

Eigen werk: intuïtief schilderen

Sinds 2012 maak ik schilderijen die vanuit mijn intuïtie ontstaan. Ik laat mij leiden door de lijnen en kleurschakeringen die ontstaan nadat de verf spontaan en zonder penseel is opgebracht. In de loop der jaren heb ik deze manier van werken steeds verder verdiept en inmiddels kan ik mij overgeven aan het laten ontstaan van het beeld(verhaal) dat tot uitdrukking gebracht wil worden. Onder het blokje Magazine is een overzicht te vinden van mijn werken. Neem gerust contact op als je geïnteresseerd bent en een kijkje wilt komen nemen in mijn atelier !

 

Lees meer over:
Mijn visie: de Kikkerprins
Mijn opleidingen en registraties

 

 eigenwerk-button

← Terug