Workshops en trainingen

NIEUWE WORKSHOP en TRAINING:

Je eigen glossy magazine!

Stel…. je bent de hoofdredacteur van je eigen GLOSSY..
Een magazine over jou… jouw werk, jouw passie, jouw interesses en jouw verhaal… Hoe je bent gekomen waar je nu bent..
Maar ook: het vertelt en verbeeldt waar je naar toe wilt, wat je wilt bereiken, wie je wilt bereiken en wat je wilt betekenen..

In deze ééndaagse workshop ga je aan de slag om een start te maken met dit magazine. 
Hoe?
Middels creatieve teken-/schilderopdrachten gaan we op zoek naar onze onbewuste taal. De tekentaal legt informatie bloot waar we normaliter met ons brein niet bij kunnen. Je komt tot beelden die écht iets zeggen over jou, over jouw kwaliteiten, talenten, verlangens, wensen en eventuele blokkades. Met deze informatie kun je een overtuigend, authentiek en helder beeld van jezelf en je werk laten zien aan de buitenwereld. We maken een eerste stap om je eigen Glossy magazine te vullen.. 

Samen met Eveline Jansse van Noordwijk organiseer ik deze creatieve doe-dag.
Met mijn achtergrond als tekentherapeut/tekentaaldocent begeleid ik de creatieve opdrachten. Ik help je met het ‘lezen’ van de unieke tekentaal om tot inzichten en antwoorden te komen. Met mijn ervaring bij het maken en uitgeven van mijn eigen magazine weet ik wat er nodig is voor een persoonlijk en inhoudelijk aantrekkelijk magazine.
Eveline Jansse van Noordwijk is ondernemer/coach en zet samen met je concrete stappen als het gaat om slim ondernemen en keuzes maken.

Donderdag 15 maart van 10.00-17.00 uur
Locatie: Enschede
Investering: 149 euro

Na deze dagworkshop is het mogelijk de 8-delige training Glossy Ondernemen te volgen, die dit proces van onderzoek en creatief ondernemerschap verder volgt met als eindresultaat: je eigen Glossy magazine ! Een prachtig full color tijdschrift voor jezelf en als promo voor al je activiteiten en plannen!

Thema-workshops

Ben je op zoek naar een creatieve, verrassende en eigentijdse workshop? Op verzoek geef ik workshops voor jong en oud, zowel in mijn atelier als op locatie. Workshops kunnen op maat gemaakt worden voor jouw doelgroep, hulpvraag of doelstelling. Altijd met de tekentaal als uitgangspunt. De workshops zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk; ervaring/vaardigheid met tekenen en/of schilderen is niet nodig. Naast op-maat workshops bied ik ook kant-en-klare workshops aan, zoals bijv.:

BOUWEN volgens Hundertwasser,

BEELDVERHALEN volgens Keith Haring,

REBELSE SCHOONHEID volgens Gustav Klimt,

COMPONEREN zoals Kandinsky,

SPOREN STIPPEN zoals de Aboriginals,

OP ZOEK NAAR SAMENHANG (geometrie vs organisch) en

DE MANDALA als rustpunt.

Hieronder nog enkele workshops die ik ook verzorg:

Workshop Intuïtief schilderen en duiding

Wil je eens op een hele andere manier schilderen, perfectionisme loslaten en weten wat jouw innerlijke beelden te vertellen hebben?

In deze driedelige workshop leer je hoe je op een eenvoudige manier je eigen schilderij kunt maken. We werken niet met penselen, maar met paletmessen en onze vingers! De onderlaag wordt dik en intuïtief opgezet. Je kunt ervoor kiezen in grove lijnen al iets te laten zien van wat je wilt verbeelden. Maar je kunt de verf ook z’n gang laten gaan en zien wat er ontstaat. Na droging wordt de afbeelding uitgewerkt of zoeken we in de onderschildering vormen die je gaat accentueren. We werken dan met houtskool en pastelkrijt.

Het uiteindelijke beeld dat ontstaat vertelt iets over het proces waar je inzit, over je denken en handelen. De tekentaal komt uit ons onbewuste en wordt in een tekening of schildering zichtbaar gemaakt. Een mooie manier om iets over jezelf te weten te komen! Ik help je door gerichte vragen te stellen, inzichten aan te reiken waar je met ‘je hoofd’ niet bij kunt.

Workshop van drie dagdelen. Er wordt gewerkt in een kleine groep.

Je gaat na deze workshop naar huis met een eigen, eigentijds schilderij en voldoende handvaten om thuis lekker verder aan de slag te gaan!

Deze workshop kan ik je ook op maat bieden! Bijv. in een dagdeel of dag, op locatie, voor kleine en grote groepen, als sociale activiteit of als (onderdeel van) een teambuildingsdag of event.

Creatief kinderfeestje

Ben je op zoek naar een leuke, creatieve invulling van een kinderfeestje? Of wil je zelf een eigen, eigentijds schilderij maken?

Ik verzorg graag een schilderfeestje voor kinderen in de leeftijd van 5 – 12 jaar. De kinderen gaan aan de slag met diverse materialen en maken een kleurrijk kunstwerk in de stijl van Hundertwasser, Vincent van Gogh of Cobra !

Deze workshop is ook leuk voor een familie-uitje! Klein en groot kunnen op deze wijze schilderen!

Min. 8 personen, max. aantal personen afhankelijk van locatie.

Schilderij als cadeau

Wil je iemand een origineel cadeau geven en het liefst nog zelf gemaakt?

Ik werk met een schildermethode, waarmee het voor
iedereen mogelijk is een prachtig kunstwerk te maken! Op groot 3D doek (afm.
1.40 x 70 cm, maar andere formaten zijn ook mogelijk) wordt er een
onderschildering gemaakt. Na droging maken we er in een tweede sessie
afbeelding(en) op die we van te voren bepalen. We schilderen de zijkanten mee,
dus inlijsten is niet nodig! Gegarandeerd dat je een prachtig kunstwerk als
cadeau kunt geven! Je kunt het natuurlijk ook voor jezelf maken!

Denk eens aan een mooi cadeau voor papa’s/mama’s of opa’s/oma’s verjaardag. Ik begeleid kinderen in het maken van een mooi schilderij, dat een prominente plek aan de wand verdient!

Locatie: mijn atelier in Losser of een andere locatie (zoals bij je thuis).

Voorbeelden van schilderijen gemaakt met kinderen:

 

Neem voor meer informatie gerust contact op.

 

 eigenwerk-button

← Back